Вижте кога се очаква сняг в България

advertise:
След студеното начало на Октомври времето постепенно започна да се затопля от ден на ден. В началото на месеца бяха отчетени на места в страната максимални температури от порядъка на 5-6 градуса, което стресна много българи и ги накара да се замислят колко близо е зимата. Всъщност обаче това не е съвсем така- след студените дни следват доста значително по-топли, като сняг няма да вали дори и по планините, където също ще бъде топло. 

До неделя ни очакват почти летни температури, като те ще варират от 23 до 29 градуса, на места в южна България- дори до 30. От вторник ще започне промяна на времето, когато ще нахлуе студен въздух, ще има валежи и температурите ще се понижат до 15-18 градуса в различните части от страната. 

До средата на Ноември в България не се очаква сняг, освен в планините . След средата на следвищия месец се увеличава възможността за ниски температури и снеговалеж, вече извън планините. Първият сняг е възможно да падне в София около 14-ти Ноември, а в Източна България вероятно в края на месеца.
advertise: